Hrvatski Medijski Servis

MOSTAR: Misa za pobijene mostarske fratre slavit će se u crkvi sv. Petra i Pavla

U četvrtak, 14.veljače u 18.00 sati, u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru slavit će se svetu misu u spomen na pobijene fratre i vjernike grada Mostara i okolice, koji su žrtve II. svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata!, stoji u obavijesti gvardijana franjevačkog samostana u Mostaru fra Danka Perutine, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Partizani su u Mostaru 14. veljače 1945. ubili sedmoricu mostarskih franjevaca; provincijala fra Lea Petrovića, fra Jozu Bencuna, fra Rafu Prusinu, fra Bernardina Smoljana, fra Grgu Vasilja, fra Kažimira Bebeka i fra Nenada Pehara. Nakon što su ih na lokalitetu Čekrk likvidirali njihova tijela bacili su u Neretvu. Za ovaj zločin još nitko nije odgovarao, podsjeća HMS.

Partizani su, inače, u Hercegovini ubili 66 franjevac, a slika naredbodavca tih zločina danas stoji u uredu bošnjačkog člana Predsjedništva Željka Komšića, čovjeka koji je na mržnji prema Hrvatima izabran na poziciju koja pripada predstavnicima Hrvata u BiH./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte