Hrvatski Medijski Servis

MOSTAR U ŠOKU: Ubijena djevojka se borila s ubojicom, bila praunuka Džemala Bijedića

Foto: Fena

Nakon što je iz Tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke potvrđeno da je L. B. (19), čije je tijelo sinoć izvučeno iz rijeke Studenčice u Studencima kod Ljubuškog, ubijena, u Mostaru su zavladali šok i nevjerica.

Kako saznaje Dnevni avaz, nesretna djevojka je Lana Bijedić iz Mostara, koja se ovih dana pripremala za odlazak na studij u Sarajevo. Ona je kćerka poznate sveučilišne profesorice iz Mostara i praunuka Džemala Bijedića.

Njen nestanak su jučer u 17 sati prijavili roditelji. Nakon što se nije vratila u dogovoreno vrijeme „s kave s prijateljicom“, kako je to majci rekla, zavladala je panika. Majka ju je bezuspješno pokušavala dobiti na njen telefonski broj.

Iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije su kazali da će sutra biti obavljena obdukcija, nakon čega će imati više informacija za javnost.

Avaz neslužbeno saznaje da nije ubijena iz vatrenog oružja, a na licu mjesta, kao i na njenom tijelu, nađeni su tragovi koji ukazuju da se s ubojicom borila. Kako je rečeno, izuzeti su fragmenti koji će biti poslani na vještačenje.

Njeno tijelo je u rijeci uočio ribar. Međutim, ni on u prvi mah nije bio siguran da je riječ o tijelu, pa ga je, a da ga voda ne odnese, dovukao do obale, nakon čega je pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Potom su tijelo izvukli pripadnici GSS-a Čitluk i Ljubuški, a očevid je trajao do kasno u noć, nakon čega je nastavljen u jutarnjim satima./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte