MOSTAR: U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana vatrogasaca otkriven kip sv. Florijana

– Profesionalna vatrogasna postrojba Mostar obilježila je u utorak Međunarodni dan vatrogasaca i proslavila svoga zaštitnika sv. Florijana, koji se obilježava 4. svibnja i koji je zaštitnik vatrogasaca, a u sklopu obilježavanja u krugu Vatrogasnog doma u Mostaru otkriven je kip svetog Florijana.

Kip je otkrio gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Foto: HMS

Zapovjednik PVP Mostar Petar Jurić kazao je kako im je spomenuti kip donirala jedna vatrogasna tvrtka koja se inače bavi prodajom i proizvodnjom vatrogasne opreme.

Govoreći o ljetnoj požarnoj sezoni koja je pred nama Jurić je u izjavi medijima kazao im prije početka ljetne požarne sezona svake godine Grad Mostar osigura određeni broj sezonskih vatrogasaca tako da u sezoni požara uvijek budu kompletirani što se tiče ljudstva.

– Što se tiče materijalno-tehničkih sredstava i opreme mi stalno držimo jednu potrebnu razinu da možemo odgovoriti na sve zadaće koje nas očekuju. Naravno da mi uvijek moramo ići dalje, opremati se bolje i nabavljati nova vozila. Sigurno imamo mogućnosti i načina da to uradimo – poručio je Jurić

.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić istaknuo je kako su vatrogasci Grada Mostara jedna od perjanica Grada kada su u pitanju izvanredne situacije u gradu na Neretvi.

– Imam potrebu zahvaliti svim ljudima u vatrogasnim postrojbama Grada Mostara. Svake godine su na vrhuncu svoga zadatka. Zaštite i imovinu građana i uvijek su spremni pomoći u bilo kojim drugim elementarnim nepogodama – kazao je Kordić.

Foto: HMS

Istaknuo je odličnu suradnju s vatrogascima te najavio izgradnju novog vatrogasnog doma.

Naime, vatrogasci iz Mostara rade zajedno na projektu s vatrogasnom postrojbom iz Šibenika, a u cilju izgradnje novog vatrogasnog doma u Mostaru.

– Već dvije godine zajedno radimo na tom projektu i smatram da ćemo ga uskoro i prezentirati građanima i krenuti u izgradnju jednog novog vatrogasnog doma jer ovi ljudi zaslužuju puno bolje uvjete nego što ih sada imaju – poručio je mostarski gradonačelnik.

Na obilježavanju Međunarodnog dana vatrogasaca nazočili su predstavnici Hercegovačko-neretvanske županije te vatrogasci iz drugih općina HNŽ-a, kao i predstavnici službi zaštite i spašavanja./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img