MOSTAR: U akciji spašavanja planinarke sudjelovala dva helikoptera EUFOR-a

EUFOR je danas u tijeku dana primio zahtjev od osoblja svog Tima za osmatranje i vezu (LOT tim) u Mostaru da se pomogne planinarki koja je izgubila svijest u blizini sela Kruševljani. 

Dva EUFOR-ova helikoptera tipa augusta bell 212 uzletjela su s dizalicom za podizanje pacijenta i sanitetskim zalihama, prenosi Avaz. Došavši na lice mjesta, 30 minuta budući da je posada dobila informaciju, helikopteri su sletjeli i jedan od EUFOR-ovih liječnika procijenio je stanje unesrećene te odlučio da je treba zračnim putem prevesti u bolnicu u Sarajevu.

Nakon što je ozlijeđena planinarka smještena u helikopter sa sanitetskim osobljem koje je već pružalo prvu pomoć, helikopter je ubrzo ponovo bio u zraku i letio prema Sarajevu. Dok se ovo događalo, jedan od časnika EUFOR-a iz Zajedničkog operativnog centra organizirao je vozilo hitne pomoći kako bi prevezlo pacijenticu s nogometnog terena pored bolnice gdje je helikopter mogao sletjeti.

– Radilo se o veoma ozbiljnom slučaju i bilo nam je drago da uradimo sve što možemo da pomognemo – kazao je  liječnik EUFOR-ove helikopterske sanitetske ekipe koji je pomogao ozlijeđenoj./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HNL

Hajduk nakon velike drame s igračem više pobijedio Inter

U prvoj utakmici nastavka Prve HNL nakon gotovo tromjesečne stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa Hajduk je na praznom Poljudu svladao Inter iz Zaprešića s 2:1...