SIPA U AKCIJI

MOSTAR: Tri osobe uhićene zbog navođenja na prostituciju

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Mostaru pretresli tri lokacije i slobode lišili tri osobe, državljana Ukraine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kazneno djelo iz člana 187. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Međunarodno navođenje na prostituciju”.

Navedene osobe, sumnjiče se da su sudjelovale u organiziranju ili vođenju aktivnosti u vezi s pružanjem seksualnih usluga na području Mostara, tako što su ostvarivali kontakte s korisnicima i posredovali u dogovorima za pružanje seksualnih usluga, priopćeno je iz SIPA-e.

Tijekom pretresa stambenih objekata, otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, i to: mobilni telefoni, SIM kartice, određeni novčani iznos i drugi predmeti.

Uhićene osobe privedene su u službene prostorije SIPA-e gdje se kriminalistički obrađuju u prisustvu tužitelja Tužiteljstva BiH. U vezi s realizacijom gore navedenih aktivnosti, SIPA će u zakonskom roku nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti odgovarajuće izvještaje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

RAVNATELJ ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO FBiH

Pehar za danas najavio donošenje novih naredbi za stanovnike Federacije BiH

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH Davor Pehar, koji je jučer sudjelovao na izvanrednoj sjednici Vlade FBiH, a na kojoj je doneseno nekoliko...