MOSTAR: Tri milijuna maraka za projekt ‘Misli o prirodi’

Centar za promociju civilnog društva predstavit će u petak, 13. prosinca u Mostaru projekt pod nazivom “Misli o prirodi”, kojeg financira Vlada Švedske u iznosu od 3 milijuna maraka.

“Misli o prirodi” trogodišnji je projekt CPCD-a, organizacije čiji je opći cilj promocija civilnog društva, a u okviru ovog projekta nastoji se povećati uticaj civilnog društva u zaštiti okoliša, kroz umrežavanje organizacija civilnog društva, institucija, stručnih osoba, medija i mladih za zajedničko, sinkronizirano i snažno djelovanje na lokalnoj razini.

Projekat je zasnovan na pet komponenti i to zagovaranje, eko hubovi, eko škole, mladi i eko novinari, priopćili su iz Centra za promociju civilnog društva.

Dodatni značaj projekta predstavlja doprinos provođenju zahtjeva Europske unije i međunarodnih sporazuma iz oblasti okoliša, klime i energije koje je BiH ratificirala.

Tim projekta “Misli o prirodi” na predstavljanju će detaljno govoriti o svim predviđenim aktivnostima u okviru projekta.

Fokus će biti stavljen na grantove koji će biti dostupni organizacijama, mrežama organizacija i medijima za ostvarenje ekoloških ciljeva.

U drugom dijelu predstavljanja, prisutni predstavnici organizacija civilnog društva imat će priliku iznijeti najznačajnije probleme i izazove u radu s drugim organizacijama, školama, ministarstvima, zagađivačima i lokalnim donositeljima odluka kada je u pitanju zaštita okoliša.

Svijest o značaju životne sredine u individualnim životima svih građana ključni je faktor neophodan za ostvarenje dugoročnih ciljeva zaštite okoliša.

“Stoga organiziramo predstavljanje projekta kako bi se što veći broj individua, organizacija, škola, insititucija i medija priključio aktivnostima zaštite okoliša i pozidanja svijesti o značaju životne sredine”, navodi se u priopćenju.

Predstavljanje projekta održat će se u hotelu “Bevanda” u 10 sati, dok su izjave za medije planire u 9.45 sati./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

U POLICIJSKOJ AKCIJI U BJELJINI

Srbijanska starleta Tijana Ajfon dovela djevojke na grupnu prostituciju, pronađeni i kokain i oružje

Tijana Maksimović (28) iz Rume, koja je poznata kao starleta Tijana Ajfon, uhiećena je u srijedu u Bijeljini zbog sumnje da je na žurku...