MOSTAR: SKB dobiva suvremenu opremu za dijagnostiku epilepsije i Parkinsonove bolesti

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić uručit će u ponedjeljak, 4. studenoga, u 12 sati Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar suvremenu opremu za dijagnostiku epilepsije i Parkinsonove bolesti.

Suvremeni EEG uređaj s pripadajućom opremom za uspostavu video EEG monitoringa bit će uručen Klinici za neurologiju, kao i Odjelu za neuropedijatriju SKB-a Mostar.

Zahvaljujući ovoj suvremenoj opremi unaprijedit će se dijagnostika i tretman pacijenata s farmakorezistentnom epilepsijom i uznapredovalom fazom Parkinsonove bolesti, ali i izravno umrežavanje sa referentnim centrom u Zagrebu zbog čega pacijenti iz Federacije BiH više neće morati ići u susjedne zemlje nego će ovu uslugu moći dobiti u Federaciji BiH, priopćeno je iz Federalnog ministarstva zdravstva.

Navedena oprema nabavljena je u okviru NeurNet projekta “Mreža za zbrinjavanje bolesnika sa farmakorezistentnom epilepsijom i uznapredovalom fazom Parkinsonove bolesti”.

Radi se o prekograničnom projektu sufinanciranom od strane Europske komisije u okviru “Interreg IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina– Crna Gora”, navodi se u priopćenju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Vlada izdvojila 200.000 KM za opremanje izolacijskih soba u SKB Mostar

Na današnjoj, 119. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je, nastavljajući aktivno poduzimati odgovarajuće mjere za zaštitu građana od zaraznih bolesti, osigurala 200.000,00 KM za sufinanciranje...