Hrvatski Medijski Servis

MOSTAR Prosvjed radnika Aluminija, Bešlić i Herceg javno došli podržati radnike

Foto: Vecernji.ba

Zbog prosvjeda radnika Aluminija, obustavljen je promet na M-17 Mostar – Buna u mjestu Ortiješ.

Pandža je rekao kako je rok za spas danas u 14:01 sati, prenosi Bljesak.info

”S radnicima smo čitavo vrijeme i bit ćemo s njima čitavo vrijeme”, rekao je i pozvao radnike da se smire strasti i nervoza.

Herceg i Bešlić rekli su kako su došli javno podržati radnike. Mostarski gradonačelnik poručio im je kako je održao jutros sastanak s federalnim premijerom Fadilom Novalićem te da mu je rekao kako će u petak Vlada F BiH održati izvanrednu sjednicu na kojoj će biti riješeno pitanje Aluminija, prenosi Bljesak.info

”Došli smo da vas ohrabrimo, da kažemo da niste sami, da na jedan zajednički način pokušamo spasiti što se spasiti dade. Jutros sam imao sastanak s premijerom Novalićem i obećao mi je da će najvjerojatnije biti izvanredna sjednica Vlade F BiH u petak. Rekao sam da je petak prekasno a on je rekao da ne misli da će petak biti prekasno jer da ima, čini mi se, jedna firma iz Dubaija i jedna iz Engleske koje su zainteresirane za Aluminij”, rekao je Bešlić.

Naime, radnici traže da im se obrate hrvatski predstavnici iz županijske i federalne vlasti. Ako do toga ne dođe, najavili su kako će se prosvjed preseliti u sam grad Mostar.

Zbog visokih cijena električne energije Aluminij nekoliko zadnjih godina posluje s gubitkom. Ukupni dug tvrtke iznosi oko 400 milijuna maraka, od čega se više od pola odnosi na dug za potrošenu električnu energiju.

Vlada FBiH vlasnica je 44 posto dioničkoga kapitala u Aluminiju, mali dioničari također imaju 44 posto dionica, a Vlada Republike Hrvatske preostalih 12 posto./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte