MOSTAR Predstavljena knjiga Matka Marušića ‘Mi Hrvati’

Knjiga prof.emeritusa dr. Matka Marulića “Mi Hrvati” koja kroz opis Hrvata, njihovih vrlina i mana, opisuje njihovu stoljetnu čežnju za samostalnom i slobodnom državom, predstavljena je u utorak u Mostaru u organizaciji Sveučilišta u Mostaru i Filozofskog fakulteta.

Uz autora, o knjizi su govorili dekan Filozofskog fakulteta SUM-a prof.dr.sc. Ivica Musić i prof.dr.sc. Iko Skoko.

U knjizi su dodirnute sve glavne sastavnice života, od gradnje kuće i domoljublja, preko vjere i ljubavi do umjetnosti i sporta. Često duhovito, a ponekad i romantično, iznose se bolne istine i novija hrvatska povijest predstavlja kroz oči običnoga hrvatskoga čovjeka, kazao je u izjavi za medije autor Matko Marulić.

Prof.dr.sc. Iko Skoko istaknuo je kako autor, kroz iskustva iz svojega života i života svoje obitelji, prikazuje hrvatski narod sa svim njegovim vrlinama i manama od vremena socijalističke Jugoslavije pa sve do danas.

Knjiga “Mi Hrvati” je humoristična, ali i prožeta brojnim potresnim pripovijetkama o stradanjima, siromaštvu i isključenosti iz političkoga i društvenoga života. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

TOMISLAVGRAD

Samkrament Prve svete pričesti podijeljen u Župi sv. Mihovila

Ispred duvanjske Spomen bazilike u gradskoj Župi svetog Mihovila u Tomislavgradu, sinoć je bilo svečano i posebno lijepo. Podijeljen je sakrament Prve svete pričestiSakrament...