Mostar pomaže mladim obiteljima pri kupovini prve nekretnine

Grad Mostar pripremio je odluku o subvencioniranju prve stambene nekretnine za mlade obitelji na području Grada Mostara.

 

Prema odluci, koja će biti dostavljena Gradskom vijeću na usvajanje, Grad će subvencionirati rješavanje prve stambene nekretnine u iznosu od 100 KM po četvornom metru stambene površine, s tim da će se subvencionirati najviše do 75 četvornih metara stambene površine po korisniku subvencioniranja, piše Bljesak.info.

Kad je u pitanju kupovina nekretnine, uvjet je da prodavatelj ”nije u srodstvu s podnositeljem zahtjeva niti u srodstvu s njegovim bračnim partnerom u uspravnoj liniji, niti u pobočnoj liniji do trećeg stupnja srodstva”.

Uvjet za podnošenje zahtjeva imat će bračni partneri koji u trenutku podnošenja zahtjeva nisu stariji od 38 godina, odnosno da jedan od bračnih partnera nije stariji od 38 godina ali i da nijedan od bračnih partnera nema u vlasništvu ili suvlasništvu drugu stambenu nekretninu u Bosni i Hercegovini, niti u inozemstvu, piše Jabuka.tv.

Stambena nekretnina koja je predmet prijave mora se nalaziti na području grada Mostara, a oba bračna partnera moraju imati prebivalište i živjeti na području grada Mostara, a barem jedan od bračnih partnera mora imati prebivalište i živjeti na području grada Mostara tijekom posljednje tri godine od dana raspisivanja Javnog poziva.

Uvjet je i da se kupovina obavlja nakon objavljivanja Javnog poziva za subvencioniranje prve nekretnine i da kupci imaju zaključen ugovor o kupoprodaji stana/kuće u obliku notarski obrađene isprave nakon objavljivanja Javnog poziva.

Uvjet je i da se gradnja, odnosno kupovina stambene nekretnine financira kreditnim sredstvima bračnih partnera, podnositelja zahtjeva, s tim da je kredit namjenski za kupovinu predmetne nekretnine (u iznosu od minimalno jedne polovine vrijednosti nekretnine) kao i da nisu ranije ostvarili pravo na subvencioniranje prve stambene nekretnine. Ranije je objavljeno kako će se za subvenciju mladima za kupovinu prve nekretnine i pomoć roditeljima djece koja idu u privatne vrtiće iz proračuna Grada Mostara izdvojiti 800 tisuća KM./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img