Hrvatski Medijski Servis

MOSTAR: Počinju Dani energetske učinkovitosti Grada

Grad Mostar kao partner u provedbi projekta Interreg MED IMPULSE organizira dane energijske učinkovitosti koji započinju dana 14.6.2019. godine u Gradskoj vijećnici s početkom u 9:30 s radionicom na temu planiranja energijske obnove javnih objekata Grada Mostara, gdje su pozvani predstavnici i drugih općina, gradova, tehničkog osoblja, obrazovnih ustanova, sveučilišta, tvrtki koje se bave provedbom mjera energijske učinkovitosti, nevladinih udruga i drugi.

Na ovoj radionici želimo razmijeniti iskustva i znanja o ovim zanimljivim temama s predstavnicima Federalnog ministarstvo prostornog uređenja, Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine, UNDP, USAID, Energetskog instituta Hrvoje Požar iz Zagreba, tvrtke nLogic Advisory.

Lutkarsko kazalište Mostar, dana 15.6.2019.godine, a na tragu uspješne suradnje s Gradom Mostarom u provedbi projekata energijske učinkovitosti želi dati svoj doprinos darujući besplatno izvedbu predstave za djecu Puna vreća želja, koja je i nastala u okviru provedbe projekta Interreg IPA CBC IRENE, kojeg također, uspješno sa svojim partnerima provodi Grad Mostar. Predstava je već dobila niz priznanja, jako je dobro prihvaćena od publike i govori na zanimljiv način o zaštiti okoliša i provedbi jednostavnih mjera energijske efikasnosti.

Dana 18.6. 2019. godine s početkom u 9.30 sati u hotelu Mostar planirano je održavanje završne konferencije projekta Interreg MED IMPULSE gdje su pozvani načelnici i gradonačelnici općina i gradova iz cijele BiH, kao i određeni predstavnici ministarstava.

Domaćin konferencija „Energetska obnova javnih zgrada: izazovi i perspektive“ je gradonačelnik Grada Mostara, Ljubo Bešlić, a planirano je i kratko obraćanje premijera HNŽ Nevenka Hercega, priopćio je Koordinator za EE projekte Grada Mostara./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte