MOSTAR Vlade FBiH danas o socioekonomskim reformama i gradnji novog bloka TE Banovići

Vlada Federacije BiH će se, na današnjoj sjednici koja je počela u Mostaru, izjasniti o davanju suglasnosti na Zajedničke socioekonomske reforme za razdoblje 2019.- 2022. godina.

Kako je priopćeno iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH, u ovom dokumentu je, uz ostalo, navedeno da će oba bh. entiteta poduzeti odlučne korake za smanjenje poreznog opterećenja rada, kako bi potaknuli konkurentnosti i omogućili dodatno povećanje plaća. U slučaju FBiH, bit će smanjena ukupna stopa doprinosa. FBiH će redovito ažurirati svoj registar pristojbi i naknada te poduzeti prve korake ka njihovom smanjenju.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije upoznat će članove Vlade o aktivnostima na prestrukturiranju elektroenergetskog sektora u FBiH i izgradnji TE Banovići, blok 1-350 MW.

Na dnevnom redu je i inicijativa da Upravnom odboru Uprave za neizravno oporezivanje BiH bude predloženo oslobađanje JP Željeznice Federacije BiH od plaćanja putarine za dizel goriva koja se koriste za pogon šinskih vozila u 2020. godini, u količini od 2.882.065,80 litara.

Federalna vlada će se izjasniti i o davanju suglasnosti na izmjene Statuta Veterinarske komore Federacije BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

LAZIO-MILAN 0:3

Rebić ponovno potvrdio odličnu formu

Hrvatski reprezentativni napadač Ante Rebić bio je strijelac za Milan koji je u susretu 30. kola talijanskog prvenstva iznenađujuće kao gost svladao drugoplasirani Lazio...