MOSTAR: People in Need poziva građane da tijekom prvosvibanjskih praznika ne ulaze na gradilište na Buni

S obzirom na to da su u tijeku radovi na revitalizaciji Bune i Bunice, a slijede prvosvibanjski praznici organizacija People in Need uputila je priopćenje za javnost u kojem poziva posjetitelje da ne ulaze na gradilište te da poštuju pravila sigurnosti uključujući i pravilno odlaganje otpada.

Iz spomenute organizacije skreću pozornost na to da se radovi trenutno fokusiraju na čišćenje i sanaciju područja ada i mostova, betonskih plaža na obalama Bunice i potpornih zidova na obalama Bunice, te da će iz toga razloga rekreacijska zona biti dostupna od prostora portirnice/ulaza do područja pješačkog mosta (obala Bunice “Hodbina”). Također, drugi dio obale je očišćen i dostupan za korištenje (obala Bunice “Malo Polje”).

Pozvali su, također, građane da se pridruže u očuvanju javnih prostora i da surađuju u održavanju čistoće.

”JP Komunalno Mostar je očistilo prostor i postavilo kontejnere za smeće, stoga molimo sve posjetitelje da otpatke bacaju u kontejnere za smeće i da vode računa o čistoći okoliša”, navode u priopćenju.

Podsjetimo, kroz projekt Mostar-Prostori koji pokreću, građani i građanke svojim glasovima su mogli doprinijeti funkcionalnosti javnih prostora u Mostaru. Od ukupno 71 predložene intervencije, uvjerljivo najviše glasova je dobila Buna i Bunica.

Trenutno se provode radovi na rekreacijskom području Bune i Bunice i planira se uraditi rekonstrukcija pješačkih mostova, sanacija obaloutvrda, uređivanje obale, osposobljavanje slavine na otvorenom, rekonstrukcija javnog toaleta, poboljšanje stanja postojeće betonske plaže uz Bunicu, kao i uređivanje klupa, te drugi manji i veći radovi. Revitalizacija je financijski podržana od strane Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i dodatnom podrškom od Grada Mostara.

Projekt Mostar – Prostori koji pokreću je trogodišnji projekt koji unaprjeđuje sadržaje i korištenje javnih prostora u Mostaru kroz aktivno uključivanje građanki i građana i potporu njihovim inicijativama. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija, a ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Udruženje građana “Nešto više” (NV)./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img