OPORAVAK TURISTIČKOG SEKTORA

Mostar ovog ljeta doživljava bum: ‘Jednoznamenkasti brojevi putnika su prošlost’

Pred turističkim radnicima je srce sezone, mjesec kolovoz od kojeg očekuju mnogo. Rekordnu sezonu već sada bilježi grad na Neretvi. Pojedine dolaske gostiju olakšali su i novi letovi na mostarskoj zračnoj luci koji ove sezone bilježi napredak od 40 posto u odnosu na prošlu godinu.

Jednoznamenkasti brojevi putnika za sada su prošlost. Zrakoplovi Croatia Airlinesa koji iz Mostara do Zagreba lete tri puta tjedno, mjesečno donose oko 800 putnika, a tu je i redovni čarter let za Foggiu, javlja N1.

“Negdje oko 40 posto smo jači nego prošle godine i cilj nam je da u narednom razdoblju imamo jednu liniju više i baren jedan putnik više, ali je to pozitivnije nego sezonu prije”, istaknuo je za N1 Marko Đuzel, v.d. direktora Zračne luke Mostar.

Samim tim i turistički radnici bilježe pozitivnije rezultate. Ovog ljeta Mostar je doživio pravi turistički bum. Stalno se traži mjesto više – počevši od parkinga, pa do ugostiteljskih i smještajnih objekata.

“Ovdje je prelijepo. Već smo jednom bili, i super smo se proveli. Sad idemo ponovno u razgledanje i uživanje. Cijela atmosfera nam se u ovom gradu sviđa”, rekla je turistkinja iz Njemačke./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img