MOSTAR Otvorena izložba slika hrvatskog slikara Antuna Masle

U Galerij Aluminij otvorena je izložba slika pokojnoga hrvatskog akademskog slikara Antuna Masle pod nazivom “Rječi boje, i boja rječi”. Izloženo je 38 Maslinih slika, uz recitaciju nekih od njegovih pjesama, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Izložbu je otvorila minstrica športa i kulture FBiH Zora Dujmović, a ostaje otvorena do 11. lipnja 2018 godine. Uz ministricu Dujmović, mnogobrojnim posjetiteljima obratili su se i predsjednik Matice hrvatske Mostar akademik Josip Muselimović te ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović. Izložba je otvorena u sklopu kulturne manifestacije “Mostarsko proljeće”.

Vrhunska izložba

“Počašćena sam što imam privilegiju otvoriti vrhunsku izložbu poznatog hrvatskog akademskog slikara i pjesnika Antuna Masle. Vjerujem da će zaljubljenici u umjetnost uživati u djelima jedinstvenog slikarskog majstora koji nam je ostavio djela s pečatom izuzetne stvaralačke osobnosti. Upućujem veliku zahvalu Dubrovačkim ljetnim igrama na čelu sa ravnateljicom na dragocjenom i velikom daru, postavu izložbe Antuna Masle mostarskoj Matici hrvatskoj, u okviru “Mostarskog proljeća”, kazala je ministrica Dujmović, nazivajući Mostar metropolom bh. kulture.

Predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović se prisjetio početaka “Mostarskog proljeća”, i njegovog nastanka. Naglasio je kako Dubrovačke ljetne igre ne izlaze baš često iz zidina toga grada, i kako je velika čast imati priliku biti domaćin ovog izložbi.

“Kulturom se najbolje zaliječe rane”

“Ovaj put dug je 20 godina i bio je težak. On je nastao u prahu i pepelu jednog razrušenog i poniženog grada. Na Bulevaru su bili ležeći policajci, netko je išao tamo, netko ovamo, a netko nije mogao nigdje. Znali smo da se s kulturom najprije i najbolje može doći tamo gdje se treba doći i da se kulturnim događajima najbolje zaliječe rane”, kazao je Muselimović.

Cijela postavka slika je u vlasništvu Masline obitelji, koja je kako kažu, bez sekunde razmišljanja pristala doći u Mostar i počastiti ga najljepšim djelima umjetnika. Suorganizatori ove izložbe su Mostarsko proljeće – dani Matice Hrvatske Mostar, Dubrovačke ljetne igre te Aluminij. Izložba ostaje otvorena sve do 11. lipnja, a ulaz je besplatan./Mate Žulj/HMS/

Najnovije

HAAG

Stanišić i Simatović osuđeni na po 15 godina zatvora za zločine u BiH i Hrvatskoj

Bivšim čelnicima Službe državne sigurnosti Srbije Jovici Stanišiću i Frenkiju Simatoviću žalbeno vijeće Rezidualnog mehanizma za međunarodne kaznene sudove (MICT) u Haagu povećalo je...