Hrvatski Medijski Servis

MOSTAR: Osnovne škole dobile novu opremu za predmet ‘Tjelesni odgoj’

Nova oprema za predmet “Tjelesni i zdravstveni odgoj”, koju je donirala Japanska agencija za međunarodnu suradnju (JICA), prezentirana je u mostarskoj Četvrtoj osnovnoj školi.

Radi se o raznoj opremi za vježbanje, strunjačama, a tu je i lutke za obuku osoba za pružanje prve pomoći.

Po riječima ministra obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Rašida Hadžovića, tijekom ovoga tjedna novu opremu dobit će četiri mostarske osnovne škole, a radi se o donaciji ukupne vrijednosti oko 30.000 maraka.

– Do kraja godine oprema će biti instalirana u svim osnovnim školama u Mostaru, a do kraja 2020. godine i u svim osnovnim školama u kantonu. Ukupna investicija za opremu u svim školama HNK iznosi između 350.000 i 400.000 maraka – dodao je ministar Hadžović.

Pomoćnik ministra obrazovanja Sudo Marić podsjetio je kako je donacija oprema dio projekta JICA-e “Izgradnje povjerenja putem tjelesnog obrazovanja u Bosni i Hercegovini” u okviru čije realizacije je izrađen novi nastavni plana i programa za predmet “Tjelesni i zdravstveni odgoj”.

– Sama bit novog nastavnog plana i programa je da fokus više ne bude na rezultatu, kao što je dosad bio, nego je u fokusu dijete i koncept kooperativnog učenja kroz koji djeca traže, propituju i nude rješenja, a sam okvir i ideje im daje nastavnik – kazao je Marić.

Šef JICA-inog ureda u Beogradu Hideya Kobayashi kazao je kako će kroz ovaj novi, modernizirani nastavni plan i program doći do revitalizacije i zdravstvene, ali i socijalne komponente.

– Nadamo se da će ovaj nastavni plan i program za TZO biti od velikog uspjeha i da će naći svoj put, ne samo ovdje u gradu Mostaru, nego i šire – dodao je Kobayashi./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte