MOSTAR: Obilježen Međunarodni dan tolerancije

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije u Mostaru je održan prijateljski nogometni turnir, koji je okupio više od šezdeset mladih iz sedam bh. gradova.

Događaj je organizirala Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz financijsku podršku Populacijskog fonda Ujedinjenih naroda (UNFPA).

Djevojčice i dječaci iz Bileće, Brčkog, Prijedora, Jablanice, Zvornika, Mostara i Čapljine odmjerili su snage u malom nogometu, a to je bila prilika i da upoznaju jedni druge, podijele svoje školske probleme, nauče nešto novo i upoznaju Mostar, priopćili su organizatori.

U Mostaru su se natjecale ekipe: Škola fudbala “Young boys” iz Zvornika, Ženski fudbalski klub i FK “Gomjenica” iz Prijedora, FK “Hercegovac” iz Bileće, Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC), Srednja škola Jablanica, Sportsko društvo “Dubravka” iz Čapljine i FK “Gornji Rahić” iz Brčkog./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

IZBORI ZA HRVATSKI SABOR

Sva biračka mjesta uredno otvorena

Sva biračka mjesta u Hrvatskoj na kojima se u nedjelju bira novi saborski saziv su otvorena, a do Državnog izbornog povjerenstva (DIP) nisu stigle...