Hrvatski Medijski Servis

MOSTAR Nastavljena blokada gradskog odlagališta ‘Uborak’

Skupina stanovnika Mostara okupljena oko neformalne grupe građana “Jer nas se tiče” treći dan drži u blokadi gradsko odlagalište otpada “Uborak”.

Problemi s deponiranjem otpada na “Uborku” vuku se već duže vrijeme, a situacija je eskalirala zadnjih dana kada je otkriveno da je na odlagalište komunalnog otpada deponirana određena količina dehidriranog mulja s postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Mostaru u kojemu je registrirana visoka koncentracija teških metala.

Skupina građana “Jer nas se tiče” traži saniranje gradskog odlagališta te ne dopušta gradskim komunalnim poduzećima odlaganje prikupljenog smeća.

“Molimo vas za solidarnost i podršku, jer će odgovorni za kaos sa smećem po gradu najvjerojatnije krivca tražiti u nama, a ne u onima koji su prouzrokovali ovaj građanski bunt. Na ovaj način štitimo našu djecu i sve građane Mostara na dugoročni period”, poručili su iz grupe “Jer nas se tiče”.

Pozvali su sugrađane na razumijevanje te su zatražili njihovu podršku kako bi se primoralo odgovorne da što žurnije pristupe rješavanju ekološkog problema u Gradu na Neretvi.

“Znamo da vam nije i neće biti lako, ali zamislite kroz što prolaze stanovnici Bjelopoljske kotline svakodnevno, koji su direktno ugroženi deponijem, uz još jednu napomenu da se ovaj problem odnosi na sve vas, jer kancerogeni, animalni, medicinski i drugi otpad završava u zraku koji udišete, u vodi koju pijete”, stoji u priopćenju za javnost neformalne skupine građana “Jer nas se tiče”./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte