MOSTAR: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz šest država

Centar “Los Rosales” Mostar organizira 4. međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju koje će se održavati od 25. do 27. travnja.

Za sudjelovanje u igrama prijavljeno je 29 ekipa s oko 300 sudionika iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Turske.

“Mislimo da je ovo jako dobro za prezentaciju Mostara, HNŽ i cijele BiH, gdje ćemo pokazati da trebamo prihvaćati različitosti te da kroz sport i ostale segmente društva možemo uključiti sve osobe da budu jednakopravne u našem društvu”, kazala je novinarima direktorica Centra “Los Rosales” Mirna Mezit na predstavljaju programa igara.

Igre počinju svečanim defileom u četvrtak, 25. travnja, s početkom u 19,30 sati, uz prigodan program s predstavljanjem ekipa, najavila je Mezit.

Rekla je i da će se preko 300 sudionika natjecati u četiri discipline – atletika, stolni tenis, plivanje i inkluzivna košarka.

Cilj ovih igara koje se održavaju pod simboličnim nazivom “Tko igra, pobjeđuje!”, je inkluzija djece i mladih s poteškoćama u razvoju u sve segmente društva./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img