MOSTAR: Ljudskost na djelu, mladići u Zaliku spasili ženu od razbojnika

Skupina mladića, okupljenih oko Kluba borilačkih vještina Reflex, u mostarskom naselju Zalik, u petak ujutro nešto prije deset sati pomogli su jednoj prolaznici, koju je opljačkao nepoznati napadač.

Naime, kako piše portal stramo.ba, začuli su vrisak na ulici, izletjeli te vidjeli stariju ženu kako poziva u pomoć, te govori da je opljačkana. Bez trenutka oklijevanja, potrčali su u pravcu gdje je po ženinim riječima pobjegao napadač. Uspjeli su ga uhvatiti, u čemu je najspretniji bio Midhat Brkan, te su pozvali policiju.

Sve to je za portal StarMo potvrdila 75-godišnja gospođa Kata Ćorluka iz Mostara.

“Pošla sam u prodavnicu. Držala sam novčanik u ruci i odjednom mi ga je netko s leđa trznuo iz ruke. Okrenula sam se i vidjela mlađeg, mršavog muškarca kako trči uz cestu. Zvala sam upomoć, istrčala su tri momka i pitala me šta se dogodilo. Rekla sam im šta se dogodilo i kazala da sam vidjela da je napadač krenuo ka magistrali. Odmah su otrčali u tom pravcu”, ispričala je 75-godišnja Kata.

Kaže da se ubrzo jedan od mladića vratio s kesom u kojoj je bio njen novac. Naime, kaže da je novac bio u kesi, pa u novčaniku, gdje je bio i ključ od kuće, pa je mladićima kazala da je problem i što nema novčanika, kojeg je napadač očito odbacio u bijegu.

Ubrzo je stigla i policija te privela napadača, a pronađen je i novčanik.

Kata Ćorluka je bila puna riječi hvale o trojici mladića koji su joj pomogli, rekavši da bi malo tko na taj način priskočio u pomoć./HMS/

Najnovije