Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

MOSTAR: Inspektori Federalne uprave započeli nadzor na postrojenju otpadnih voda

Dok mještani naselja sjeverno od Mostara i danas blokiraju odlaganje otpada te poručuju da neće odustati, kako saznaje Dnevni avaz, inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP) danas su započeli obiman nadzor na postrojenju otpadnih voda u Mostaru.

Kako je potvrđeno iz FUZIP-a, inspektori će i sutra biti na terenu, a među brojnim poduzetim radnjama bit će rađena analiza dehidriranog mulja koji se nalazi na pročistaču, kao i analiza vode prije i poslije prolaska kroz kolektore.

Također, federalni inspektori donijeli su rješenje kojim je naložena zabrana odlaganja animalnog i opasnog otpada na deponiju „Uborak“.

Na ovom odlagalištu, podsjetimo, inspektori su već obavili nadzor te su zapisnički konstatirali da je tijekom njihove kontrole na „Uborak“ dovezen kamion u kojem se nalazio mulj s pročistača, a u kojem, kako su analize pokazale, ima elemenata opasnog otpada./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte