MOSTAR: Herceg otvorio prvu Akademiju futsala u BiH

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i izaslanik hrvatskoga člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića otvorio je u subotu u Mostaru prvu Akademiju futsala u BiH, Hrvatskog futsal kluba (HFC) Zrinjski Mostar.

Čestitajući na projektu, Herceg je kazao kako se njime osigurava ne samo klupska budućnost na malonogometnim terenima, nego i zdravije i sretnije odrastanje djece.

-Vaš klub današnjim danom potvrđuje i da je korak ispred ostalih jer malonogometnom sportu daje i širu društvenu dimenziju – dimenziju obrazovanja. Četvorica vrsnih mostarskih haklera, s trenerskim licencama UEFA-e, u ovoj futsal akademiji učit će našu djecu ne samo malonogometnim vještinama nego i važnim životnim vještinama – timskom radu, disciplini, kreativnosti, preuzimanju odgovornosti i što je najvažnije zajedništvu među djecom različitih dobnih skupina, podrijetla i kulture… Upravo to je i najveća vrijednost futsal akademije Hrvatskog futsal kluba Zrinjski, prve takve u BiH u kojoj će, siguran sam, stasati brojni vrsni malonogometni majstori- zaključio je predsjednik županijske vlade Nevenko Herceg.

Organizacija Akademije počela je s edukacijom četiri domaća trenera (Vladimir Vladisavljević, Goran Buhovac, Siniša Đurasović i Damir Mišić), koji su u međuvremenu stekli potrebne trenerske licence na seminarima u organizaciji Nogometnog saveza BiH.

Po riječima trenera Futsal akademije HFK Zrinjski Vladimira Vladisavljevića, na projektu, odnosno edukaciji trenera se počelo prije gotovo godinu dana, a cilj akademije je da educira vlastite igrače – talente.

Polaznici Akademije bit će 2000. i 2012. godišta, a njima će na početku biti predstavljen precizan plan i program treninga.

Polaznici će trenirati po najnovijim futsal standardima i modelima koje je odobrila UEFA, a koji su rađeni u suradnji s nekim od najuspješnijih europskih trenera.

Futsal je najbrže rastući momčadski sport s loptom u Europi. Ligaška futsal natjecanja u najjačim europskim ligama kao što su one u Španjolskoj i Italiji, po značaju i masovnosti visoko kotiraju u tim zemljama. Ovaj sport posebno je popularan na teritoriji svih država ex Jugoslavije. Bogatu tradiciju futsal, nekad mali nogomet, ima i u Mostaru. HFC Zrinjski osnivanjem Futsal akademije planira u većoj mjeri popularizirati ovaj atraktivni sport u gradu na Neretvi, te ujedno napraviti i podlogu za vlastiti seniorski pogon u budućnosti./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img