Hrvatski Medijski Servis

MOSTAR: Gorjelo smeće na više lokacija

U posljednja 24 sata na više lokacija u Mostaru gorio je otpad koji se ne odvozi više dana zbog blokade gradske deponije “Uborak”.

Prema podacima Operativnog centra Civilne zaštite HNK, smeće je gorjelo na četiri lokacije, u ulici Kralja Tomislava, u Kolodvorskoj ulici te u ulici Kralja Zvonimira, kao i u mostarskim naseljima Bijeli Brijeg, Dračevice i Rodoč.

Inače, skupina mještana sjevernog dijela Mostara okupljena oko neformalne grupe građana “Jer nas se tiče” već deveti dan drži u blokadi mostarsko gradsko odlagalište.

Ključni razlog zbog kojeg do sada nije postignut dogovor o deblokadi deponije je taj što građani nisu dobili obećanje od gradske vlasti da će deponija u narednih godinu dana biti zatvorena i premještena na neku drugu lokaciju.

Od početka blokade gradske deponije mostarska komunalna poduzeća ne odvoze otpad pa su kontejneri u cijelom gradu pretrpani smećem./F/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte