MOSTAR: Edukacije na Fakultetu strojarstva računarstva i elektrotehnike

Sveučilište u Mostaru, Fakultet strojarstva računarstva i elektrotehnike organizira edukacije iz područja Lean menadžmenta i 3D Modeliranja.
Edukacije iz područja Lean menadžmenta
Osnovna postavka Lean koncepta je unaprjeđenje proizvodnje s manje zaliha, kapitala, ljudskog rada, neispravnih proizvoda, čekanja i zastoja, uklanjanjem svih vrsta proizvodnih gubitka.
Prijavom na edukaciju polaznici ć imati priliku:
–  razumjeti osnovne principe i alate Lean-a,
–  identificirati sve vrste rasipanja u vlastitoj tvrtki, te moći uspostaviti korake za njihovo smanjenje,
– sudjelovati u procesu uvođenja Lean menadžmenta u svoje tvrtke.
Edukacije su namijenjene menadžerima tvrtki, voditeljima odjela, djelatnicima, studentima, odnosno svima koji žele steći znanje iz Lean menadžmenta.
Edukacije će se održavati u prostorijama „Tvornice za učenje“ Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru. Tvornica za učenje je edukacijsko okružje koje simulira rad tvornice i uvjete u njoj tako da polaznici seminara cijelo vrijeme rade u stvarnim uvjetima tvornice.
Predavači na seminaru su nastavnici i istraživači čije je područje zanimanja organizacija proizvodnje, upravljanje lancem nabave, lean menadžment:
• dr.sc. Željko Stojkić, izvanredni profesor FSRE Mostar
• dr.sc. Ivica Veža, redovni profesor FESB Split
• mag. ing. mech. Igor Bošnjak, asistent na FSRE Mostar
Osim profesora na seminaru će svoja iskustva u primjeni Lean alata predstaviti Lean treneri iz lokalnih tvrtki. Seminar „Osnove Lean menadžmenta“ je prvi u nizu od planiranih edukacija iz područja Lean menadžmenta.
Edukacija 3D modeliranje, osnovni nivo
Prijavom na edukaciju 3D modeliranje, osnovni nivo i korištenjem CAD programa polaznici mogu naučiti kako nacrtati, dizajnirati i vizualizirati prostorne oblike, tj. dati im treću dimenziju i postaviti ih u virtualni prostor. Cilj je naučiti modelirati sve što polaznici zamisle –  od stvarnih 3D modela proizvoda i njihovih detaljnih crteža do specijalnih efekata i simulacija.
Edukacije su namijenjene studentima tehničkih fakulteta, srednjoškolcima, tehničarima, inženjerima, kao i svim zainteresiranim djelatnicima tvrtki iz metalnog i drugih sektora, odnosno svima koji žele ući u svijet 3D modeliranja i dizajna. Edukacije će se održavati u prostorijama Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike s licenciranim SolidWorks paketima.
Predavač je nastavnik i istraživač čije je uže područje zanimanja dizajn proizvoda:
• dr.sc. Nebojša Rašović, docent na FSRE
Edukacija „3D modeliranje osnovni nivo“ je ujedno uvod za slijedeću edukaciju „3D Modeliranje napredni nivo“.
Više informacija i obrazac prijave za edukacije 3D Modeliranje i Lean menadžment možete pronaći na web stranici Tvornice za učenja Fakulteta strojarstva računarstva i elektrotehnike:  http://learningfactory.fsre.sum.ba/ 
 Dodatne informacije mogu se dobiti putem e-maila mirela.juric@fsre.sum.ba ili telefonski na broju 036 337 004./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SARAJEVO

Hospitalizirani Kinezi nemaju koronavirus

Kako saznaje Dnevni avaz, prema neslužbenim informacijama, Kinezi koji su hospitalizirani u Klinici na Podhrastovima u Sarajevu su negativni na koronavirus.- Nalazi su gotovi...