Hrvatski Medijski Servis

MOSTAR: Dogs Trust predstavio projekte sterilizacije pasa i edukacije djece

U povodu širenja programa za podršku rješavanju problema napuštenih pasa, u srijedu je u Mostaru održan prvi Dogs Trust događaj u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ), u organizaciji Fondacije Dogs Trust u BiH.

Provođenje Dogs Trust programa edukacije školske djece te masovne sterilizacije napuštenih i besplatne sterilizacije vlasničkih pasa od ove godine će se, kao podrška zakonskom, sustavnom, humanom i trajnom rješavanju problema napuštenih pasa provoditi na području HNŽ-a.

– Na Hercegovačko-neretvansku županiju proširena su naša dva najznačajnija programa i to sterilizacija pasa i edukacija školske djece. Ovo su jako značajni programi, posebno ovaj za masovnu sterilizaciju napuštenih pasa u smislu smanjenja broja napuštenih pasa kroz suzbijanja njihove daljnje reprudukcije – izjavila je novinarima glasnogovornica Dogs Trusta u BiH Sanja Bianculli.

Što se tiče programa edukacije djece, napomenula je kako se kroz taj program uči djecu, kao najranjiviju grupu, da budu što sigurniji u kontaktu s psima.

Projekte u HNŽ-u provodi partnerska organizacija Animal Care Centar iz Mostara.

– Dolazak Dogs Trusta u našu županiju izuzetno je značajan. Najbitniji je za pse lutalice, ali će podići i svijest veterinara i roditelja čija djeca sudjeluju u programima edukacije. Nije zanemariv ni ekonomski značaj jer mi imamo putem Dogs Trusta 12 zaposlenih – izjavila je predsjednica Animal Care Centra Emica Ćorić.

Istaknula je jako važnom edukaciju djece, jer, kako je kazala, problem izbacivanja pasa se mora spriječavati već od malih nogu.

– Djeca se uče da se psi ne bi trebali niti nabavljati, kupovati, udomljavati, ukoliko će se nakon nekog vremena izbaciti na ulicu, zbog porasta obveza ili financijske situacije – kazala je Ćorić.

Događaj je na mostarskoj Šetnici okupio mnogobrojne vlasnike i ljubitelje pasa, djecu, roditelje, prosvjetne djelatnike i veterinarske stručnjake.

Osim informacija o programima Fondacije, tijekom događaja za najmlađe posjetitelje upriličena je i edukativno-zabavna radionica te uručeni prikladni darovi. /Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte