Hrvatski Medijski Servis

MOSTAR: Dani prava i kriminalistike od 15. do 20. svibnja

Kao i svake godine, na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, će se održati tradicionalna manifestacija „Dani prava i kriminalistike“, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Program bogatog sadržaja iz raznih oblasti prava i kriminalistike traje od 15. svibnja do 20. svibnja 2019. godine u prostorijama fakulteta. Organizaciju predvode studenti, odnosno Studentski zbor Pravog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Dani prava i kriminalistike započinju 15. svibnja u 12 sati u dvorani prve godine, a otvorit će ih rektor Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Zoran Tomić. Nakon svečanog otvorenja i pozdrava Rektora, prigodnim govorom će se obratiti i dekanica Pravnog fakulteta, prof. dr. sc. Sabrina Horović.

Službeni program, odmah nakon svečanog otvorenja, započet će Simulacijom očevida kojeg će predstaviti asistent Josip Crnjac i njegov tim.

Preostali program je popunjen raznim zanimljivim temama. Između ostalog prof. dr. sc. Miroslav Tuđman će održati predavanje na temu „Izvještajna zajednica  u Republici Hrvatskoj 1990-ih godina“, zatim prof. dr. sc. Davor Derečinović na temu „Razvoj kaznenog prava u 20. stoljeću“. Na Danima prava i kriminalistike će govoriti i specijalist za bankarsko pravo, Marko Kovačević, menadžer Haris Jašarević (DELLOITE) te prof. dr. sc. Ana Dujmović na teme „Čemu služe ekonomski predmeti u obrazovanju pravnika“, te „Oporezivanje međunarodnih športaša-trendovi i zlouporabe“.

Vjerujemo da će svatko pronaći za sebe nešto zanimljivo te da će predavanja i praktični dio biti korisni za sve, navode iz SUM-a./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte