Mons. Fouad Twal, jeruzalemski patrijarh u mirovini i kardinal Vinko Puljić posjetili Središnjicu Napretka

Središnjicu HKD Napredak u petak, 5. srpnja, posjetili su mons. Fouad Twal, jeruzalemski patrijarh u mirovini i  vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kardinal Puljić.

Cijenjene goste u prostorijama Središnjice primio je predsjednik HKD Napredak prof. dr. Franjo Topić zajedno s doc. dr. Pavlom Mijovićem, dopredsjednikom. Ovom prigodom, predsjednik HKD Napredak, profesor Topić gostima je darovao prigodne poklone.

Njegovo blaženstvo, mons. Fouad Twal, jeruzalemski patrijarh u mirovini na poziv predsjednika HKD Napredak prof. dr. Franje Topića boravi u radnoj posjeti Bosni i Hercegovini u periodu od 4. do 8. srpnja 2019. godine.

Njegova Ekscelencija, mons. Fouad Twal sudjelovati će na 66. Glavnoj izbornoj skupštini Hrvatskog kulturnog društva Napredak koja će se održati u subotu 6. srpnja 2019. godine u 11 sati u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu.

Latinski će patrijarh nakon završetka Napretkove skupštine služiti svetu misu u sjemenišnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda u 18 sati.

U ugodnom razgovoru profesor Topić upoznao je mons. Twala s poviješću, radom i trenutnim aktivnostima Napretka s posebnim naglaskom na predstojeću skupštinu Napretka.

Nakon posjete Središnjici, uslijedilo je euharistijsko slavlje u sjemenišnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda, čiji se dan poslavlja 5. srpnja. Euharistijsko slavlje predvodio je vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kard. Puljić u koncelebraciji vojnog ordinarija u BiH mons. Tome Vukšića, apostolskog nuncija mons. Luigia Pezzuta, mons. Fuada Twala, patrijarha Jeruzalemskog te 30-ak svećenika

Spomenimo da je mons. Fouad rođen 1940., a za svećenika je zaređen 1966. Papa Ivan Pavao II. ga je 1992. imenovao biskupom i na upravljanje je dobio Tunisku biskupiju. Godine 2008. papa Benedikt XVI. imenuje ga patrijarhom Jeruzalema, a 2014. postao je i prefekt Kongregacije za Istočne Crkve.

/HMS/

Najnovije

PROPALI BOŠNJAČKI POLITIČAR

Armenci u panici- Lagumdžija odlučio slijediti Erdogana, stao na stranu Azerbejdžana

Bivši ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine,  bivši predsjednik SDP-a BiH, tvorac projekta majorizacije Hrvata u FBiH, "politički otac" Željka Komšića, a odavno već...