NEW YORK

Moguća veza s ISIS terorizmom u napadu na NYPD policiju? Dženan Čamović iz BIH nožem napao jednog i ranio dvojicu

Vlasti koje istražuju napad na policiju NYPD-a u Brooklynu, istražuju je li to bio teroristički napad, izvijestili su u četvrtak izvori zakona.

Tri službenika NYPD-a hospitalizirana su nakon, što je povjerenik Dermot Shea opisao, kao “kukavički i neprovociran” napad. Motivacija povezana s terorizmom trenutno je jedna teorija za ono što se dogodilo, rekli su izvori, prenosi nbcnewyork.

Izboden je NYPD policajac, kojem je napadač oteo oružje i ranio još dvojicu.

 Napad se dogodio tijekom sedme noći protesta zbog policijskih i rasnih odnosa u cijelom gradu – i širom zemlje.

Tri viša izvora za provedbu zakona identificirala su osumnjičenog kao Dženana Čamovića, imigranta iz Bosne i Hercegovine. Jedan izvor rekao je da je Čamović nedavno dijelio antipolicijske stavove u svojim feedovima na društvenim mrežama.

Dvojica policijskih službenika rekli su da, iako Čamović nije bio na policijskom radaru, možda je povezan s pojedincima koji jesu ili se radikalizirao preko interneta.

 Federalni agenti u četvrtak su izvršili raciju na Čamovićevu kuću u ulici E. 22. u blizini avenije Newkirk u Flatbushu – otprilike milju od napada – dok su zapanjeni susjedi gledali, prenosi dailynews.

 Odvojeno od događaja, Ured za domovinsku sigurnost i spremnost u New Jerseyju izdao je u četvrtak bilten, upozoravajući da islamske ekstremističke skupine pokušavaju iskoristiti rasne i druge napetosti u Sjedinjenim Državama kako bi pokrenule svoje ideologije./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PRVORAZREDNO POLITIČKO I KULTUROLOŠKO PITANJE

Rusija zabrinuta zbog turskih planova u vezi s Ajom Sofijom

Ruske vlasti i Pravoslavna Crkva izrazile su u ponedjeljak zabrinutost zbog spremnosti koju je javno očitovao turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan da nekadašnju Baziliku...