Modrić nakon tri godine ima novu vrijednost na Transfermarktu

Luka Modrić (38) ima novu valorizaciju tržišne vrijednosti. Izvršio ju je Transfermarkt, Ćstranica specijalizirana za procjene vrijednosti nogometaša. Njemački sajt nekoliko puta godišnje aktualizira vrijednost igrača na temelju niza pokazatelja.

U listopadu 2020. godine Transfermarkt je Modriću smanjio vrijednost s 12 na 10 milijuna eura. Usprkos redovnoj revalorizaciji, Modriću je vrijednost tijekom iduće tri i pol godine ostala tih 10 milijuna. Sada mu se ipak promijenila i to tako da je pala s 10 na 8 milijuna eura, piše Index.

Modrić ovako nisku tržišnu vrijednost prema Transfermarktu nije imao od kolovoza 2007. godine, kada je bio igrač Dinama. Tada mu je vrijednost bila procijenjena na 7.5 milijuna eura. Modriću je najveća vrijednost prema Transfermarktu bila 55 milijuna eura i to od ljeta 2014. do ljeta 2015. godine.

Cristiano Ronaldo s 15 milijuna eura jedini je nogometaš s 38 ili više godina koji vrijedi više od Modrića. Što se tiče hrvatskih nogometaša, Modrić je na 14. mjestu./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img