Sve vijesti

HNK Mostar

Modrić: ‘Dugo sam u reprezentaciji i ne pamtim ovakvu atmosferu’

Rezervirano i pomalo ukočeno držanje igrača tijekom svečane dodjele nogometnih Oscara sugerira da svlačionica nije rasadnik optimizma, ali iz razgovora s nogometašima nakon posljednjeg treninga saznat ćete da je situacija suprotna i da je ambijent idealan, prenosi Jutarnji.

– Dugo sam u reprezentaciji (od 2006. godine, op. n.) i ne pamtim kad je momčad imala bolju atmosferu. Ozračje je važno za kreiranje pobjedničkog mentaliteta, mislim da se u tom pogledu ne smijemo žaliti, kaže Modrić i dodaje:

Nemojte ovo shvatiti kao razmetanje nekim velikim najavama, u Brazil putujemo ponizni, skromni, ali gladni dobrih rezultata.

Kao vrlo dobar rezultat nacija bi protumačila plasman u drugi krug natjecanja. Dojam je da skupina nudi realne izglede za proboj do nokaut-faze, ali Modrić pamti da je 2006. grupa na SP-u bila skrojena u sličnom krojačkom arku (protivnici Brazil, Japan, Australija), pa su se “vatreni” oprostili već nakon tri utakmice.

– Zato na put krećemo bez obećanja. Siguran sam samo da ćemo nakon povratka iz Brazila moći svima pogledati u oči. Optimisti smo, ova generacija posjeduje potencijal.

Mandžukić ima vremena brusiti formu jer zbog crvenog kartona preskače Brazil i na teren će istrčati tek 17. lipnja.

– Imamo još desetak dana treninga i uigravanja pred sobom, ali zapravo ne možemo dočekati početak turnira. U Austriji se sjajno radilo, zadovoljni smo snagom i razinom forme koju smo dosegnuli. Ono u Osijeku možda nije bilo savršeno, no imamo još dovoljno vremena za glazuru. Do utakmice s Kamerunom bit ćemo u top-formi, a ja ću pogotovo biti svjež i željan igre – najavljuje Mandžukić.

Krpanje lijevog boka tijekom priprema se nametnulo kao strateški prioritet u nacrtima Nike Kovača. Danijel Pranjić kao ponosni vlasnik “irokeze”, u naglašeno ratničkom raspoloženju, čudi se otkud tolika briga za njegovu poziciju.

– Nema razloga za paniku. Imam dobar fond utakmica u nogama, puno samopouzdanja i jako se veselim izazovu – kaže Pranjić. /HMS/JUTARNJI/

Najnovije

NOVA TRAGEDIJA

Ubojstvo u tuzlanskom naselju Miladije, tužitelj na terenu

U tuzlanskom naselju Miladije dogodilo se ubojstvo, doznaje portal "Avaza". Iz Operativnog centra MUP-a Tuzlanske županije nisu mogli dati više informacija. - Tužitelj je izašao na...