Mladić teško stradao u sječi šume, poklopilo ga ogromno stablo

Nemanja Šikuljak (22) teško je ozlijeđen kada ga je udarilo stablo drveta prilikom sječe šume u mjestu Oglavak kod Trnova, a njegovo zdravstveno stanje za sada je stabilno.

Zbog težine ozljeda Šikuljak je u srijedu navečer helikopterskim servisom prevezen u Univerzitetski-klinički centar Republike Srpske.

Iz ovog centra, navodeći inicijale, priopćili su da su sve prognoze njegovog oporavka neizvjesne.

– Pacijent je hospitaliziran na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje. Primljen je sa teškim ozljedama glave, vrata i grudnog koša – rekli su u UKC RS.

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo kazali su da se nesreća dogodila u srijedu oko podne.

– Policiji u Trnovu prijavljeno je da je u mjestu Oglavak ozlijeđen N. Š. prilikom sječe šume na privatnoj parceli. Na lice mjesta odmah su upućeni policijski službenici koji su iznijeli ozlijeđenog mladića na magistralni put, odakle je vozilom Hitne pomoći prevezen u Klinički centar Kasindo, priopćeno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Dodali su da je očevidom konstatirano da je mladića najvjerojatnije prilikom obaranja drveta, udarilo odsječeno stablo te mu nanijelo teške ozljede..

Prema neslužbenim informacijama Šikuljak je sjekao drva sa prijateljem u šumi na području rijeke Željeznice.

– Njegov prijatelj je ispričao da je u jednom trenutku odsječeno stablo krenulo da pada prema Šikuljaku. On je probao da bježi, ali sve se dogodilo brzo tako da ga je to stablo udarilo i prikliještilo uz drugo drvo. Taj mladić koji je bio s ozlijeđenim odmah mu je pritrčao u pomoć i pozvao policiju i hitnu pomoć, rekao je izvor blizak policiji, prenosi Dnevni list.

Ovo je druga takva nesreća u BiH koja se dogodila u posljednja četiri dana. Sead Vuković iz Mustajbašića kod Zavidovića poginuo je kada ga je udarilo stablo drveta. Nesreća se dogodila 13. svibnja dok je sjekao šumu sa Sifetom Hasićem koji je tom prilikom ozlijeđen.

Zatečen u teškom stanju

U Helikopterskom Servisu Republike Srpske kazali su da su pacijenta Nemanju Šikuljaka prevezli u Banja Luku za 50 minuta.

– Odmah po pozivu upućen je naš tim sa liječnikom Dejanom Nikićem koji je bio u pratnji pacijenta. Let je protekao dobro i pacijent je stabiliziran, rekli su u Helikopterskom servisu.

Dr. Nikić je kazao da je pacijent bio u dosta teškom i besvjesnom stanju, sa teškim ozljedama glave, rebara i grudnog koša. Istakao je da su ga odmah intubirali i dali terapiju tako da je uspješno stabiliziran i transportiran./HMS/

Najnovije