Hrvatski Medijski Servis

MLADEŽ HDZ BiH Oko 500 mladih bira novo čelništvo, dolaze i mladi EPP-a

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru danas će se početkom u 11 sati održati XI. izborna konvencija Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine. Gotovo 500 izaslanika iz cijele Bosne i Hercegovine izabrat će predsjednika, zamjenika predsjednika, dopredsjednike i članove Predsjedništva Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, piše Večernji list BiH.

Izborna konvencija Mladeži HDZ-a BiH sa simboličnim nazivom “Glas budućnosti” održava se u ozračju nikad snažnijeg jedinstva i zajedništva hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini s porukom da su mladi budućnost ove zemlje te da je ovo naša domovina u kojoj ćemo kao konstitutivan i državotvoran narod graditi svoju europsku budućnost.

Doprinos Mladeži

U protekle dvije godine najbrojnija hrvatska politička organizacija mladih dala je snažan doprinos odličnim rezultatima HDZ-a BiH, a svojim djelovanjem diljem BiH kontinuirano je naglasak stavljala na vrijednost mladih koji su, kako je često isticano, nositelji pozitivnih iskoraka i novih vrijednosti.

Događaji koji su ostavili snažan pečat svakako su međunarodna konferencija u Čapljini s nazivom “Europska mladež” i hodočašće Mladeži HDZ-a BiH i RH u kraljevski grad Jajce.

Također, u organizaciji Mladeži održan je i niz kulturnih i sportskih susreta, okruglih stolova, javnih rasprava, a dužnosnici iz reda Mladeži bili su izuzetno aktivni u zakonodavnim tijelima vlasti BiH svih razina, što je u konačnici prepoznato i na općim izborima 2018. godine gdje je veliki broj mladih iz HDZ-a BiH izabran na razne dužnosti. U izjavi za medije predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mario Mikulić kazao je kako je ponosan na sve kolegice i kolege iz Mladeži koji su bili izuzetno aktivni u BiH, ali i na međunarodnom planu kroz vidljivo sudjelovanje u aktivnostima Mladeži Europske pučke stranke.

Izbori

“Od izborne konvencije očekujem da protekne dostojanstveno i u demokratskom ozračju, da izaberemo najbolje osobe koje su se spremne žrtvovati za ostvarenje naših ciljeva koji se prije svega vežu za jednakopravnost Hrvata u svojoj domovini BiH i što bolji i kvalitetniji položaj mladoga čovjeka u društvu.

Već od sutra pred nama su zadaci i ciljevi u čijoj realizaciji moramo pokazati izvrsnost”, kazao je Mikulić te posebno istaknuo kako će konvenciji nazočiti i visoko izaslanstvo HDZ-a BiH, kao i mnogobrojni gosti iz Mladeži EPP-a, Mladeži HDZ-a Republike Hrvatske te ostalih organizacija mladih iz Bosne i Hercegovine.•

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte