Mladen Orlović izabran za predsjednika mostarske podružnice HKDU BiH

U sklopu priprema za lokalne izbore 2024. godine, u Hrvatskoj kršćanskoj demokratskoj uniji Bosne i Hercegovine se obavljaju inicijalni sastanci i dogovori u svim postojećim podružnicama, a radimo i na uspostavljanju novih u sredinama gdje ih do sada nismo imali.

-Podružnica HKDU BiH u Mostaru je već davno prestala s radom, a budući da je u Mostaru sjedište stranke, prioritet je bio reaktivirati ovu podružnicu, pa sa posebnim zadovoljstvom mogu obznaniti da smo, dana 25. travnja 2024. godine, ponovno uspostavili funkcioniranje podružnice Hrvatske kršćanske demokratske unije u Mostaru, kazala je za HMS predsjednika HKDU BiH Ivanka Barić.

Raniji povjerenik za Mostar, Mladen Orlović, je jednoglasno izabran za predsjednika podružnice u prisustvu užeg rukovodstva stranke Tomislava Biške, predsjednika Senata, Ivanke Barić, predsjednice stranke i Josipe Prskalo, glavne tajnice stranke.

U našoj organizacijskoj shemi, ovo je važna i veoma brojna podružnica.Okupili su se neki stari iskusni članovi, ali i dosta mladih, što nas posebno raduje, kazala je Barić.

Na utemeljiteljskom sastanku je istaknuto da je promicanje demokršćanstva, ali i kršćanka odrednica u nazivu stranke, ono što je temelj našeg političkog djelovanja, kao i načina života, te su neki novi članovi istakli da je upravo to, ono što ih je privuklo baš u ovu stranku.

-Pozivamo i potičemo sve ljude koji s nama dijele svjetonazorska promišljanja u duhu demokršćanstva, da nam se pridruže, jer jedino kroz politički angažman, odnosno kao izabrani zastupnici, možemo utjecati na neke pozitivne promjene u društvu. Nismo stvoreni da šutimo, već da koristimo dane nam talente, kazala je Barić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img