Hrvatski Medijski Servis

Mladen Bošković nije izabran za dopredsjedatelja; Pavković: Ovo je nastavak otimanja volje hrvatskog naroda

Foto: Avaz

Mladen Bošković iz HDZ-a BiH nije dobio potrebnu podršku kako bi bio izabran za dopredsjedatelja Zastupnčkog doma Parlamenta Federacije BiH. Za njegov izbor glasovala su  32 zastupnika, suzdržana su bila 34, a protiv je bilo 27, tako da ni on nije dobio podršku. 

Bošković je potom zatražio pojedinačno izjašnjavanje. SDA je bila suzdržana, SDP, DF i NS protiv, SBB, A-SDA i PDA bili su za, a NiP suzdržan.

Kluba DF/GS za tu poziciju predložio je Maru Đukić. Za njen izbor  glasovala su 33 zastupnika, 31 je bio suzdržan, dok je 26 bilo protiv, čime nije dobila potreban broj glasova.

Alma Kratina potom je zatražila pojedinačno izjašnjavanje. Zastupnici SDA bili su suzdržani, HDZ i PDA protiv, SDP, DF i NS su bili za, SBB suzdržan, kao i Nezavisni blok te Narod i pravda.

Ivica Pavković iz HDZ-a kazao je da je prijedlog DF-a za dopredsjedatelja iz rada hrvatskog naroda nastavak otimanja volje hrvatskog naroda. On je potom pobrojao mjesta, kako je kazao, u kojima većinski žive Hrvati te broj glasova koje je DF osvojio u tim mjestima.

Alma Kratina, šefica Kluba DF-a, replicirala je da je suvišno govoriti o tome kako je ko gdje glasao te da su na izborima glasali građani, prenosi Avaz.

Na početku sjednice predsjedatelj Zastupničkog doma Elvir Karajbić kazao je da je razlog kašnjenja bio to što su se na Kolegiju razmatrali prijedlozi za dopredsjedatelje te da Komisija za izbor i imenovanja još zasjeda.

Nakon toga, zastupnici su verificirali mandate Mirsadu Zaimoviću i Feliksu Vidoviću, koji su naknadno prihvatili mandate. Zaimović je bio direktor ”BH Telecoma”, dok je Vidović mandat dobio nakon što je od njega odustala Lidija Bradara./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte