Mlada političarka ubijena usred bijela dana, pred mnoštvom ljudi

Ekvadodorska političarka ubijena je u atentatu usred bijela dana pred mnoštvom ljudi, samo nekoliko trenutaka nakon što je završila sa sastankom, piše Mirror.

Ubijena nakon sastanka

Diana Carnero (29) predsjedavala je sastankom vijeća u gradu Naranjalu u srijedu poslijepodne i snimala video o lošim uvjetima na cesti kada je napadnuta.

Dva osumnjičenika prišla su joj na motociklu, upucala je u glavu i pobjegla, rekla je policija. Državno tužiteljstvo Ekvadora priopćilo je da će otvoriti istragu, ali zasad nisu pronašli počinitelje.

Diana Carnero bila je zastupnica stranke demokratskih socijalista, a brojni kolege oprostili su se od nje porukama na društvenim mrežama. “Diana je imala samo 29 godina, sućut obitelji. Ovo je noćna mora i sramota za cijelu zemlju”, napisao je bivši ekvadorski predsjednik Rafael Correa.

Ekvador u raljama kriminala

Ekvador je posljednjih godina u raljama kriminala povezanog s bandama i krijumčarima droga. Ekvadorci se brinu da će nasilje samo eskalirati u zemlji, u kojoj je prošle godine ubijen predsjednički kandidat. Prije dva tjedna predsjednik Daniel Noboa proglasio je izvanredno stanje i rat protiv bandi ovlastivši vojsku da djeluje protiv njih. Mnogi ljudi ostaju kod kuće, a škole i trgovine su zatvorene dok vojnici patroliraju ulicama najvećih gradova Ekvadora.

Proteklih godina na najmanje četvero visokopozicioniranih ekvadorskih političara izvršeni su atentati u Ekvadoru./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img