Sve vijesti

BILI NA IZMAKU SNAGA

Mjesec dana plutali Pacifikom, pili kišnicu i jeli sirovu ribu, spasila ih dvojica Zadrana

Zadarski pomorci Mario Radulić i Marko Birkić, koji su plovili tunolovcem Marielle, nedavno su u Tihom oceanu spasili dva ribara koja su u ribarskom brodiću plutala čak 30 dana.

Nesretni ribari, državljani Kiribatija, u svom tri metra dugom brodiću plutali su međunarodnim vodama zapadnog Pacifika.

Pili su kišnicu i jeli sirovu ribu, kako bi preživjeli. Kada su ih pronašli, bili su iscrpljeni, izgladnjeli, dehidrirani i izgorjeli od sunca. Pokvario im se motor na brodiću, a morska struja ih je odnijela 500 kilometara od njihovog otoka Nonouti, javlja HRT.

– Tijekom traženja ribe, osmatrač na jarbolu je primijetio nešto na velikoj udaljenosti. Okrenuli smo kurs prema tamo. Kad smo se približili, imali smo što primijetiti – dvoje ljudi koji su bili jako iscrpljeni i na izmaku snaga – ispričao je Radulić, zapovjednik broda Marielle./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MOSTAR

Kreće aktivističku tura za predstavnike lokalne vlasti “Putevima nevidljivih Mostarki”

Inicijativa građanki/na Mostara, u sklopu Projekta Mostar – Prostori koji pokreću, organizira pilot aktivističku turu, za predstavnike lokalne vlasti, vijećnice i vijećnike, pod nazivom...