MISTERIJA U DERVENTI: Objesio se nakon prijave nestanka kume ljubavnice

Pedesetpetogodišnji Miro Bojanić izvršio je samoubojstvo vješanjem u svom obiteljskom domaćinstvu u Donjoj Lupljanici, nadomak Dervente, u jeku opsežne potrage za njegovom kumom Mirjanom Vidaković (43), čije je nestanak policiji osobno on prijavio, dvanaesti dan nakon što je, 11. rujna, posljednji put viđena.

Bojanić, kako “Novosti” neslužbeno saznaju, nije ostavio bilo kakav trag kojim bi obrazložio zašto je digao ruku na sebe, nego je tu tajnu odnio u grob. To je nova tajna u ionako zamršenoj “kumovskoj misteriji”, tajnovitog nestanka žene, koja je, kako se ispostavilo, bila u ljubavnoj vezi s kumom koji više nije među živima.

“Novosti” saznaju da je tragediji prethodila prava drama. Iako šokirana saznanjem da je u ljubavnoj vezi s vjenčanom kumom, čiji suprug je preminuo u siječnju ove godine, Mirina supruga, s kojom nije imao djece, odvraćala ga je od najave da digne ruku na sebe.

“Poznato je da je Miro, nakon što se više od godinu dana vratio s rada iz Austrije, volio da popije. Našavši se u ljubavnom trokutu, često se svađao i sa suprugom i kumom ljubavnicom. Mada teško povrijeđena, supruga ga je odvraćala da se, kako je rekao, ubije, i da sve to nije vrijedno njegovog života. Navodno je odbrusio “j…š takav život” i bukvalno se pred njenim očima objesio o drvo”, kaže izvor upućen u ovaj slučaj.

Policija se, osim objave da je pokrenuta potraga za nestalom Mirjanom Vidaković, još nije oglasila na okolnosti Mirinog samoubojstva koji je, došavši u policijsku stanicu 23. rujna, prijavio da je njegova kuma posljednji put viđena 11. rujna kako odlazi ispred svoje kuće u Živinicama.

Saznaje se da je Bojanić u svim iskazima policiji negirao da je krivac za nestanak kume. Opovrgavao je i te glasine u kavani, gdje je pričao da se kumu jednom slučaju, dok je on zaspao, navodno, iskrala iz automobila, a u drugom, navodno ispala. Da on nije krivac za nestanak kume, primajući sućut, potvrdili su njegov rođeni brat i majka.

“Te žene nema ni među živima ni mrtvima. Ipak, ona se službeno vodi kao živa, jer dosadašnji tijek istrage nije dokučio nijedan valjan trag ili dokaz da je to drugačije. Međutim, nagli odlazak s ovog svijeta ključnog aktera ove drame, dodatno je zakomplicirao slučaj i istragu”, konstatira izvor./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Trump najavio sporazum sa talibanima

Američki predsjednik Donald Trump rekao je danas da će potpisat mirovni sporazum s talibanima ako tjedan prođe bez nasilja u Afganistanu."Želim vidjeti da ovaj...