Hrvatski Medijski Servis

MIRJANA HRGA: Znam što je prošao moj narod, ne zaboravljam Travnik, Bugojno i Kakanj

Mirjana Hrga poznata tv voditeljica na svom Facebook profilu osvrćući se na presudu hercegbosanskoj šestorci napisala je:

Znam što je moj narod prošao. Ne trebaju mi povjesničari da mi tumače ono što sam gledala. Ne treba mi ni Hag. I ja bih sudila one koji su počinili zločine. Pa da mi je i vlastiti otac.

Ali ovo što se događa s haškim presudama izlazi izvan okvira normalnog.

Znam i sto su prošli i Muslimani. Ali i Srbi.

Znam što je moj narod prošao. Ne trebaju mi povjesničari da mi tumače ono što sam gledala. Ne treba mi ni Hag. I ja bih…

Publié par Mirjana Hrga sur mercredi 29 novembre 2017

Svi mi imamo svoje emocije i svi tumačimo te događaje isključivo s vlastitih pozicija. Objašnjivo. Ljudski.

Unatoč tome neki sam dan rekla da ne uživam u presudama pa ni Mladićevoj. Uistinu sam tako i mislila. To je moj ulog vremenima koja dolaze. Pazeći da ne povrijedim ničije osjećaje.

Međutim, to nipošto nije značilo da zaboravljam tko je bio agresor, kako su krenuli tenkovi za Hrvatsku pa onda i nesretnu BiH.

Ne zaboravljam ni one konvoje izbjeglica koje smo u vlastitoj neimaštini i istovremenoj borbi gotovo golorukih vršnjaka protiv jedne od najjačih europskih vojski prihvatili iz BiH.

Ne zaboravljam ni spas Bihaća.

Ali ne zaboravljam ni Travnik, Bugojno, Kakanj gdje su pobijeni Hrvati, napisala je Hrga./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte