Ministrica Bošnjak razgovarala s predstavnicima Udruženja poslodavaca FBiH

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak sastala se u Sarajevu sa predsjednikom Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine Adnanom Smailbegovićem i direktorom Udruženja Mariom Nenadićem.

Na sastanku su razmotrene mogućnosti jačanja suradnje između Ministarstva civilnih poslova i poslodavaca u Federaciji Bosne i Hercegovine kako bi se unaprijedili procesi na tržištu rada u BiH.

Jedna od glavnih tema sastanka bila je strategija privlačenja i zadržavanja kvalificirane radne snage u Bosni i Hercegovini. Razmatrane su mogućnosti za profesionalnu obuku i prekvalifikaciju radne snage, s ciljem prilagođavanja potrebama tržišta rada i unapređenja konkurentnosti gospodarstva Bosne i Hercegovine. Ministrica Bošnjak naglasila je važnost ulaganja u obrazovanje i stručno usavršavanje kao ključnih elemenata za postizanje dugoročne stabilnosti i razvoja ekonomije.

U razgovoru je istaknuta važnost dijaloga između javnog sektora i poslodavaca u stvaranju povoljnijeg okruženja za razvoj tržišta rada u Bosni i Hercegovini. Predstavnici Udruženja poslodavaca izrazili su spremnost za aktivno učešće u kreiranju i sprovođenju mjera koje će doprinijeti poboljšanju situacije na tržištu rada./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img