Ministrica Bošnjak predvodi izaslanstvo BiH na sjednici UN Populacijskog fonda

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak predvodi izaslanstvo Bosne i Hercegovine na 57. sjednici Komisije za stanovništvo i razvoj UNFPA. Uz ministricu Bošnjak, u izaslanstvu BiH je i zamjenik ministra vanjskih poslova Josip Brkić.

Kako je priopćeno iz Ministarstva civilnih poslova, ministrica Dubravka Bošnjak obratila se na glavnoj debati ove važne međunarodne konferencije, kao i na Panel diskusiji te govorila o ulozi žena, mladih i drugih ranjivih skupina u društvu, kao i o naporima koje Bosna i Hercegovina poduzima kako bi osigurala njihovu inkluziju, obrazovanje i zapošljavanje.

U prvi plan stavila je važnost osnaživanja žena i stvaranja ravnopravnih mogućnosti za sve građane, posebno u kontekstu post konfliktnih društava poput Bosne i Hercegovine.

Ministrica je iskoristila prigodu naglasiti potrebu za unaprjeđenjem zdravstvene zaštite i prevencije bolesti, prije svega raka, te za podrškom mladima u ostvarivanju njihovih potencijala.

Naglasila je da je Bosna i Hercegovina primjer dobre prakse u suradnji s UNFPA-om i drugim međunarodnim organizacijama, koji se ogledaju u partnerskim odnosima kako bi se postigli ciljevi održivog razvoja.

Osim prisustva konferenciji i sudjelovanja u panelu, tijekom boravka u New Yorku, ministrica Bošnjak imala je i niz bilateralnih sastanaka s predstavnicima drugih zemalja i organizacija, navodi se u priopćenju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img