OPREMAJU MUP HNŽ, ŽZH, HBŽ I GRANIČNU POLICIJU BiH

Ministarstvo sigurnosti BiH pozdravlja odluku Hrvatske da uputi pomoć policijskim agencijama u BiH

– Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine pozdravlja odluku Vlade Republike Hrvatske da uputi pomoć policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini.

– Povodom odluke Vlade Hrvatske da uputi pomoć od pet termovizijskih kamera i 198 kompleta policijske opreme za policijske snage u Bosni i Hercegovini, Ministarstvo sigurnosti BiH izražava zahvalnost na ovoj gesti – priopćeno je iz tog ministarstva.

Kako se u priopćenju navodi, Ministarstvo sigurnosti BiH duboko vjeruje da širenje međudržavne suradnje u oblasti sigurnosti i veoma važna uloga Hrvatske kao zemlje predsjedatelja Vijeća Europske unije, predstavlja benefite i za BiH.

Iz Ministarstva sigurnosti BiH, istovremeno, podsjećaju da su rezultati u poboljšanju suradnje, između ostalog, i rezultat sastanka ministra unutarnjih poslova Hrvatske Davora Božinovića i ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića, održanog prošlog tjedna u Zagrebu.

– Na bazi njihovog dogovora, danas se u Sarajevu održani sastanci kojem su prisustvovali direktori Granične policije BiH, Službe za poslove sa strancima i Državne agencije za istrage i zaštitu, na kojima su vođeni sveobuhvatni razgovori sa njihovim policijskim kolegama iz Republike Hrvatske – navodi se u priopćenju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Počinje provedba programa ranog otkrivanja raka dojke

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i liječnici specijalisti različitih specijalnosti potpisali su u ponedjeljak u Mostaru Smjernice za upućivanje na...