MINISTARSTVO KULTURE I SPORTA FBIH: Sidranov život je bila riječ

Federalno ministarstvo kulture i sporta uputilo je danas povodom smrti istaknutog bosanskohercegovačkog pisca, pjesnika i scenariste Abdulaha Sidrana izraze iskrene sućuti njegovoj obitelji.

U tom ministarstvu navode da je zauvijek zaspao pisac, pjesnik, scenarista, Sarajlija s adresom stanovanja diljem Bosne i Hercegovine. “Možda tu i leži sva snaga njegove riječi. A ta snaga je uobličena brojnim i sasvim različitim priznanjima. Njegov život bila je riječ”.

– Napisana na ovaj ili onaj način, a o svojoj najvećoj ljubavi – pisanoj riječi jednom prigodom je rekao:

“A jedna je stvar, sine moj, zbog toga vrlo ‘zafrkana’: da nas je netko, u ono doba, hiljadu puta zapitao: ‘Hoćete li baš tim, književnim, poslom se baviti?’ – mi bismo mu sto hiljada puta rekli: ‘Da, mi hoćemo pisati!’ A da smo – daj il’ ne daj, Bože – znali kako se preskupo, vlastitom kožom, u vlastitome životu, skupo i preskupo, svako slovo plaća, da ni jedna rečenica, a kamoli knjiga, ne može biti sastavljena ni skrojena dok se krvavim životom ne plati, da li bismo na to pitanje drukčije odgovorili? Ti, znam te, Dario, ne bi! Nego bi rekao. ‘Neka košta što košta!” – navodi se u pismu sućuti Federalnog ministarstva kulture i sporta./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img