RAZBUKTAVA SE RAT U SIRIJI?

Miltanti uništili autobus pun Asadovih vojnika, Rusi odgovorili zračnim napadom

U raketnom napadu na vojni autobus na sjeverozapadu Sirije ubijeno je 10 vojnika, a devetero je ranjenih, izvijestila je državna novinska agencija SANA. Autobus je pogođen u području Anjare zapadno od Alepa u jutarnjim satima, objavila je SANA. Militanti su vozilo napali protutenkovskom raketom, dodaje se, ali se ne navodi više detalja.

Sirijski opservatorij za ljudska prava priopćio je kako su oporbeni borci izveli napad i da će broj mrtvih vjerojatno rasti.

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za napad. Sirijska pobunjenička skupina Ahrar al-Sham objavila je na svom Telegram kanalu video koji prikazuje raketu koja pogađa autobus, a u opisu je navedeno da je to bio trenutak uništenja vojnog autobusa koji je pripadao pro-Asadovim milicijama zapadno od Alepa.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti tu objavu.

Rusi odgovorili zračnim napadima

Ruski ratni zrakoplovi su nekoliko sati nakon napada izveli zračne napade na područja pod kontrolom pobunjenika na sjeverozapadu, izvijestio je Opservatorij dodavši da nema neposredne informacije o rezultatima zračnih napada.

Sjeverozapadna Sirija posljednje je veliko uporište pobunjenika koji se bore protiv vlade u 11-godišnjem ratu u zemlji. Glavne linije bojišnice u sukobu, koji je nastao iz prosvjeda protiv predsjednika Bašara al-Asada 2011., uglavnom su zamrznute već nekoliko godina.

Rusija je svoje zračne snage rasporedila u Siriji 2015. za pružanje potpore sirijskoj vladi./Hina/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije