Miljenik likovne scene New Yorka preminuo u 37. godini

lodan autor i miljenik likovne scene New Yorka Jason Polan preminuo je u 37. godini u New Yorku. Kako navodi Gothamist, prenoseći informaciju prijatelja slikareve obitelji, bolovao je od raka.

Publika se klanjala njegovu talentu i ambiciji, a najpoznatiji je postao po projektu “Every Person in New York” u sklopu kojeg je pokušao naslikati svaku osobu New Yorka… Deset godina svaki dan je crtao prolaznike i izradio 3000 portreta i govorio: ”Moguće je da ću vas portretirati, a da vi to i ne znate, a vašu sliku objavit ću na društvenim mrežama.”

Sličan projekt izveo je i pokušavajući naslikati svakoga tko posjeti MoMA-u, uključujući i zaposlenike muzeja. Crteži su 2015. izdani u knjizi u povodu koje mu je MoMA priredila i izložbu, piše Večernji list.

Polan je rođen u Michiganu i studirao je na tamošnjem fakultetu, a 2004. diplomirao je antropologiju i umjetnost. Uskoro seli u New York i na sceni se probija kao dizajner, a prvu samostalnu izložbu u New Yorku imao je 2011. u galeriji Nicholas Robinson./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Osnovana podružnica HKDU BiH

- Budući da se bliže Lokalni izbori 2020.godine, vrijeme je da svi ozbiljno i odgovorno pristupimo pripremama, pa u tome kontekstu, sa zadovoljstvom možemo...