Milijarder Bernard Arnault prestigao Elona Muska i postao najbogatiji čovjek na svijetu

Bernard Arnault, milijarder i izvršni direktor globalnog konglomerata luksuznih brendova LVMH, prestigao je Elona Muska i postao najbogatiji čovjek svijeta, navodi časopis Forbes.

Bogatstvo Arnaulta i njegove obitelji poraslo je u petak za 23,6 milijardi dolara i doseglo 207,8 milijardi dolara, nadmašivši tako bogatstvo direktora Tesle, Elona Muska od 204,5 milijardi dolara, pokazuje Forbesova rang-lista koja prikazuje izmjene u stvarnom vremenu.

Arnault se popeo ne mjesto broj 1 u petak, 26. siječanja 2024. godine.

Vrijednost kompanije Tesla u četvrtak je na burzi pala za 13 posto, zbog čega je Musk izgubio preko 18 milijardi dolara.

Istovremeno, dionice LVMH-a u petak su zabilježile veliki rast: vrijednost im je porasla za preko 13 posto do 11 ujutro, izazvana snažnom prodajom.

Tržišna kapitalizacija LVMH-a u petak je dosegla 388,8 milijardi dolara, dok Tesla na burzi vrijedi 586,14 milijardi dolara.

LVMH je 2021. godine kupio Tiffany & Co. za gotovo 16 milijardi dolara, a to se smatra najvećom akvizicijom nekog luksuznog brenda u povijesti.

Arnaultovo dioničarsko društvo Agache podržava VC kompaniju Aglaé Ventures koja, kako izvještava Forbes, investira u biznise kao što su Netflix i ByteDance – matična kompanija TikToka.

Arnault ima petero djece, a svi rade u LVMH-u. Nedavno je dvojicu svojih sinova imenovao u upravni odbor konglomerata, gdje već sjedi drugo dvoje djece, a sve u želji da osigura dugoročnu kontrolu obitelji nad svojim poslovnim carstvom./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img