Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

MILIĆEVIĆ ZA HMS: Nitko iz Vlade FBiH nije ni protiv ni za dok se ne analizira ponuda kinesko-izraelskog investitora za Aluminij

Dopremijerka i federalna ministrica financija Jelka Milićević u izjavi za Hrvatski Medisjki Servis opovrgnula je pisanje pojedninih medija da je federalna Vlada jednoglasno odbla ponudu kineske multinacionalne kompanije CMEC za preuzimanje mostarskog Aluminija. Dodala je da nitko iz Vlade nije bio ni protiv ni za dok se ne analizira sami sadržaj ponude. 

Federalna dopremijerka pojasnila je da je pristigla ponuda na engleskom jeziku te kako istu trevba prevesti. Dodaje da će, nakon što isto bude učinjeno, vjerojatno ponovno biti organiziran sastanak sa predstavnicima navedene korporacije koju u pregovorima predstavlja i jedna izraelska agencija.

“Na sastanku u Vladi FBiH uručena je ponuda na engleskom jeziku te je treba ozbiljno analizirati. Vjerojatnoće se ponovno organizirati sastanak”, kazala je Milićević za HMS.

Podsjećamo, pojedini mediji u BiH objavili su kako je Vlada FBiH jednoglasno odbila ponudu kineske kompanije CMEC za preuzimanje ugašenog hercegovačke kompanije. Isti izvor je tvrdio da jedina nada za spas mostarske tvornice ostaje potencijalni investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji kani obnoviti blokove III i IV termoelektrane u Tuzli iz kojih bi se ondaelektričnom energijom napajao Aluminij.

Aluminij je zbog duga od preko 400 milijuna KM 11. srpnja ostao je bez napajanja električnom energijom, što  automatski značilo i prestanak proizvodnje. Sudbina mostarske tvrtke ostaje neizvjesna, a ako ne bude postignut dogovor sa potencijalnim investitorima stečaj ostaje kao jedina preostala opcija./B. G./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte