MILIČEVIĆ: Nadam se da ćemo rekonstrukcijom spasiti dio kapaciteta i radnih mjesta Aluminija

Federalna ministrica financija te dopredsjednica Vlasde FBiH Jelka Miličević izjavila je da problem Aluminija postoji više od deset godina, te da su se prije četiri godine u Vladi Federacije BiH okupili s idejom da se aluminijski kombinat prepozna kao značajni sudionik u ukupnom BDP-u i kao čuvar energetskog sektora.

Nakon sastanka, koji je danas održan u Sarajevu između predstavnika Vlade FBiH i kompanije Aluminij d.d. Mostar na kome je razgovarano o statusu i budućem uređenju aluminijskog kombinata, Miličević je podsjetila na nepovoljna tržišna kretanja za ovu kompaniju uzimajući u obzir nisku cijenu sirovog aluminija, a s druge strane ulaznih parametara od cijene glinice do električne energije, prenosi Fena.

– Mi kao Vlada nemamo nekih alata da možemo intervenirati, ne možemo remetiti tržišnu utakmicu, to nam i ne dozvoljavaju, imamo dobru volju, ali samo dobru volju. Sve ostalo što mi radimo, uistinu se čudimo i pitamo kako je aluminijski kombinat još uvijek živ – kazala je Miličević.

Dodala je da će nastojati i dalje otvoriti razgovore i pregovore s Elektroprivredom gdje su većinski vlasnici u Elektroprivredi HZHB.

– Želim vjerovati da će se doditi neko čudo i da će cijena sirovine, odnosno aluminija porasti i prijeći dvije tisuće dolara na svjetskom tržištu. Nadam se i čudu da ćemo nekim procesom restrukturiranja spasiti bar dio kapaciteta i bar dio radnih mjesta – kazala je Miličević./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NORIJADA U LJUBUŠKOM

Maturanti proslavili zadnji dan nastave

Za maturante Gimnazije Ljubuški i Srednje strukovne škole “Ruđer Bošković” Ljubuški danas je bio posljednji dan nastave, piše Radio Ljubuški.Ova generacija doista će po...