NAKON ŠAROVIĆEVE OSTAVKE

Miličević do ožujka preuzima SDS

Milan Miličević u naredna dva do tri mjeseca, odnosno nakon završetka unutarstranačkih izbora, bit će potvrđen kao predsjednik SDS-a.

– U subotu imamo sjednicu Glavnog odbora i tu će Miličević ući u status vršitelja dužnosti, a Glavni odbor će raspisati unutarstranačke izbore. Na sjednici će biti izabrano i tijelo koje će provoditi te izbore, a osim Miličevića tu će biti većina načelnika i gradonačelnika SDS-a kao i neki zastupnici SDS-a, kazao je izvor “Nezavisnih” iz ove stranke.

Isti izvor navodi, nakon što Glavni odbor stranke raspiše unutarstrančke izbore, da će u njima sudjelovati svi članovi, koji će preko mjesnih zajednica i dalje preko općina i gradova na kraju odlučiti tko će biti predsjednik i tko će činiti najuže stranačko vodstvo.

– Sigurno je da će Miličević na kraju biti predsjednik stranke, ali je još nepoznato tko će biti u užem vodstvu i o tome je još rano govoriti jer proces unutarstranačkih izbora nije ni počeo. Sve će se znati za dva, najdalje tri mjeseca, koliko će trebati da se cijeli proces unutarstranačkih izbora okonča, ispričao je izvor “Nezavisnih”.

Podsjećanja radi, nakon nedavno završenih općih izbora i lošeg rezultata SDS-a, Predsjedništvo ove stranke, na čelu s Mirkom Šarovićem, kolektivno je podnijelo ostavke koje je prihvatio Glavni odbor. Na toj sjednici Glavnog odbora ovlaštenja predsjednika SDS-a prenesena su na Miličevića i tada je odlučeno da stranka pod hitno mora provesti unutarstranačke izbore i u naredne četiri godine pokušati popravati stanje u stranci. Također, članovi Glavnog odbora na sjednici su istakli i da je stranka u prethodnih nekoliko godina poprilično zapuštena kada je riječ o infrastrukturi te da je na to utjecalo više faktora, ali da je glavna krivica na onima koji su do sada upravljali strankom./HMS/

 

 

 

spot_img

Najnovije

spot_img