MILAS U ŠIROKOM BRIJEGU: Otvaranja bh. pristupnih pregovora najveći uspjeh hrvatske vanjske politike

Najava otvaranja pristupnih pregovora Bosne i Hercegovine s Europskom unijom najveći je doseg aktualne Vlade Republike Hrvatske u oblasti vanjske politike, ocijenio je u Širokom Brijegu državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas.

Nakon sastanka s članovima Vlade Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH), Milas je ocijenio kako je pred Bosnom i Hercegovinom povijesna prilika.

– Najava otvaranja pristupnih pregovora nudi stotine mogućnosti od kojih će dobrobit imati svi stanovnici Bosne i Hercegovine, samo treba pametno i na pravi način iskoristiti te mogućnosti – kazao je Milas.

Na primjeru Republike Hrvatske, dodao je, može se vidjeti koliko mogućnosti i dobrobiti pruža članstvo u europskim integracijama.

– Danas u Hrvatskoj skoro pa nema nezaposlenosti. Tko god želi može naći posao i ja želim da sutra tako bude i u Bosni i Hercegovini, a Europska unija to nudi. Ona ne oduzima suverenitet, ne traži podčinjavanje bilo kakvoj paradržavi, ona traži da se držimo zakona, reda i rada, i nosi benefite koji mogu biti dobri za sve nas – poručio je Milas.

On je ponovio kako će Republika Hrvatska sve svoje znanje i iskustvo staviti na raspolaganje bh. pregovaračima.

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović podsjetio je da je Vlada RH, preko Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, u 2024. godini s 550.000 eura pomogla projekte u toj županiji.

– Ove godine kandidirali smo puno više projekata i očekujemo još značajniju financijsku potporu. Ali ono što je još bitnije, očekujemo značajnu potporu svih institucija Republike Hrvatske u procesu pristupnih pregovora s Europskom unijom – kazao je Predrag Čović./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img