MILAS U POSUŠJU: Osluškujemo potrebe općine i svega onog što je važno za bolju kvalitetu života

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas, boravio je u petak u službenom posjetu općini Posušje gdje se sastao s načelnikom Antom Begićem i predsjednikom Općinskog vijeća Marijom Knezovićem.

U kratkom razgovoru domaćini susreta upoznali su državnog tajnika Milasa s kapitalnim projektima koji doprinose razvoju Posušja, a posebno s onima koji su realizirani u partnerstvu sa Središnjim uredom i Vladom Republike Hrvatske, priopćeno je iz Općine Posušje.

U nastavku posjeta obišli su jedan od projekata na lokaciji sportskog kompleksa Mokri Dolac, gdje se u protekloj godini završilo podizanje reflektorske rasvjete i proširenje te uređenje pomoćnog terena.

Načelnik Begić istaknuo je zadovoljstvo dolaskom Milasa u Posušje, ali i dosadašnjom plodonosnom suradnjom koja, kako je naveo, za Posušje znači puno.

– Posebno smo orijentirani na našu djecu, na našu budućnost, budući da smo jedna od rijetkih općina u BiH koja ima pozitivan prirodni prirast, općina u kojoj se obitelji iz inozemstva čak i vraćaju i mi moramo stvoriti sve preduvjete za ugodan boravak i život na ovim prostorima. To postižemo i ovakvim projektima. Na stadionu Mokri Dolac trenira 450 djece. Otvorili smo novu osnovnu školu i sveli nastavu na jednu smjenu. Sve te stvari poboljšavaju općenito život i roditelja i naše djece – rekao je on.

Načelnik očekuje nastavak vrlo dobre suradnje sa Središnjim državnim uredom, Vladom RH i ministrima te im je uputio riječi zahvale za dosadašnju potporu.

Državni tajnik Milas kazao je kako je dugogodišnja suradnja s općinom Posušje na visokoj razini, dodavši da osluškuju potrebe ove općine i svega onog što je najvažnije za unaprjeđenje kvalitete života.

Posebno je izrazio zadovoljstvo činjenicom o rastu broja djece i mladih obitelji u Posušju, a najavio je nastavak zajedničkog rada svih ministarstava Republike Hrvatske, kako bi na najbolji mogući način povezali dvije države, ali prije svega pripadnike istog naroda.

Današnji posjet zaključen je posjetom Javnom poduzeću Radio Posušje, gdje je upriličen obilazak radova koji se provode u suradnji s Vladom RH.

Osim toga, Milas je u četvrtak navečer u društvu predsjednika Vlade ŽZH Predraga Čovića i lokalnih čelnika obišao i župnu crkvu u Sutini gdje se realizira projekt utopljavanja objekta, zaključeno je u priopćenju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img